”Vi nöjer oss med att vara bäst på det vi gör”

Johan Nilsson, VD

Vår historia

När du konstant tänker på hur spännande och roligt det skulle vara att göra det du älskar men snabbare, smartare och från en mer kundfokuserad synvinkel än i sin nuvarande anställning, ska du testa egna vingar. Det gjorde vi 2009. Kärnan till Cenito gjöts då i en vilja att samarbeta med de människor som gjort störst intryck under våra tidigare karriärer. Alla med samma passion till vackra mjukvarulösningar för industri och automation. Idag är samtliga av de ursprungliga fem grundarna aktiva som seniora konsulter, mentorer och arkitekter inom företaget och vår vision gäller mer än någonsin.

Cenito idag

För att kunna genomföra större och mer komplexa projekt har företaget vuxit och breddat utbudet av specialistkompetens. Idag utgörs Cenito av 15 mycket erfarna mjukvaruutvecklare och 3 dito UX-designers. Vi tillåter oss endast att växa när vi hittar personer med önskad kompetens och erfarenheter samt en professionell attityd som motsvarar våra kunders förväntningar. Vi har fortsatt fokus på industri, automation och att skapa vacker mjukvara för maskiners HMI. Det begränsar oss inte från att ta andra uppdrag som utvecklar vår kompetens i rätt riktning. Läs mer om våra olika uppdrag här och om våra kompetensområden här.

Vår framtid

Våra ambition är att befästa vår position i täten av den IT-(r)evolution som kontinuerligt utvecklar vår industri och vårt näringsliv. När mängden data som produceras av maskiner, appar och andra mjukvaror ökar exponentiellt måste dessa hanteras och presenteras selektivt, men precist för olika konsumenter för att ge ett värde tillbaka. Vi vill förstärka med fler utvecklare med spetskompetens inom modern webteknologi, gärna kombinerat med genuin förståelse för BI.